Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național, cunoscut și drept Programul RABLA, se dorește îmbunătățirea calității mediului.

Astfel, se acordă prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul RABLA* este compus din: RABLA Clasic și RABLA Plus.

PROGRAMUL RABLA
CLASIC

PENTRU VEHICULE CU MOTOR PE COMBUSTIE SAU HIBRID FĂRĂ PLUG-IN

Programul RABLA are la bază acordarea unui tichet în valoare de 7.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în NEDC-BT, respectiv 165 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet RABLA.

Pe lângă suma de 7.500 lei, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 • un eco-bonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim NEDC-BT, respectiv 124 g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-bonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achiziția unei mașini cu sistem GPL.
 • un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In). Versiunile de tip Plug-in Hybrid (PHEV) care se încarcă de la priză intră în Programul Rabla Plus.

Ex: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km (NEDC-BT), respectiv 124 gCO2/km (WTLP) vei beneficia de o sumă totală de 12.000 lei (7.500 lei prima de casare + 1.500 lei eco-bonus + 3.000 lei eco-bonus hibrid).

PROGRAMUL RABLA
PLUS

PENTRU VEHICULE 100% ELECTRICE SAU HIBRID CU TEHNOLOGIA PLUG-IN

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă două tipuri de tichete:

 • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim NEDC-BT, respectiv 83 g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus pot fi accesate împreună.

Ex: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 52.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 7.500 lei prima de casare).

Pentru a putea obține un tichet în Programul Rabla mașina trebuie să îndeplinească condițiile de mai jos.

 • CASARE ÎN CENTRU AUTORIZAT

  Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre Remat autorizate.

 • VECHIME MAI MARE DE 8 ANI

  Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de 8 ani.
 • PRIMA ÎNMATRICULARE ÎNAINTE DE 31.12.2013

  Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 8 ani, cel târziu la 31.12.2013.
 • SĂ FIE INTEGRALĂ

  Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.
 • ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL RABLA

  Pentru a te înscrie în Programul Rabla e nevoie să ne contactezi.

  Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către consultanții GTT Motors. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului mașinii vechi (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

 • DOCUMENTELE NECESARE

  Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să deții următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
  • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în copie legalizată sau conform cu originalul;
  • cartea de identitate a mașinii în copie legalizată sau conform cu originalul;
  • certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul mașinii vechi cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate autovehiculul ce urmează a fi casat (poate fi obținut și online cu semnătura digitală sau electronică).
 • CASAREA MAȘINII VECHI

  După ce GTT Motors confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate se prezintă la sediul GTT Motors cu mașina pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.

 • RADIEREA DIN CIRCULAȚIE

  După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la DRPCIV.

 • PREZENTAREA DOVEZII DE RADIERE

  În termen de maxim 60 de zile de la introducerea în aplicația PSIPAN a datelor (PASUL 1), proprietarul de vehicul uzat trebuie să prezinte reprezentantului GTT Motors certificatele de distrugere și radiere ale mașinii vechi.

 • FINALIZAREA PROCESULUI

  După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, reprezentantul GTT Motors poate elibera factura de achiziție a noului autoturism.

*Ofertele sunt destinate persoanelor fizice și sunt supuse unor termene și condiții. Acestea devin valabile de la momentul aprobării bugetului pentru Programele Rabla / Rabla Plus 2022. Ofertele disponibile prin PSIPAN sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile devin disponibile în aplicația PSIPAN, conform regulamentului. Ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil.

Cere o ofertă prin programul RABLA 2022

Vă mulțumim. Mesajul a fost trimis cu succes.
A apărut o eroare. Vă rugăm să încercați mai târziu.