Noul Seat Arona este pregătit să surprindă prin aspectul său exterior, prin dotările interioare și prin pachetele de siguranță pe care le aduce în plus față de modelul anterior. Mai mult, face din fiecare călătorie o experiență perfectă, fiind complet conectat la noile tehnologii și integrându-se perfect în lumea digitală.

Design exterior

Exteriorul noului Seat Arona are un aspect nou, cu accente realizate pentru a-i oferi un caracter off-road mai puternic. Acesta are o apariție robustă și oferă o senzație de siguranță ridicată.

Aspectul diferit, tridimensional, este accentuat de designul grilelor care au suferit o modificare pentru fiecare dintre nivelurile de echipare disponibile: Reference, Style, Xperience (care a înlocuit Xcellence) și FR. Mai mult, spoilerul din față cu reflexii argintii oferă un look fresh și impunător.

Tehnologia 100% LED reprezintă o opțiune standard pentru noul Arona. Acesta integrează aspectul frontal puternic și impunător cu beneficiile asupra mediului. Vizibilitatea este crescută, în timp ce consumul de energie este semnificativ redus.

Nivelul de echipare Xperience poate fi dotat cu noile faruri de ceață repoziționate, care accentuează caracterului SUV. Astfel, clientul poate alege dintre cele două aspecte ale mașinii.

Profilul lateral vine cu un aspect diferit datorită celor trei noi modele de jante din aliaj. Unul dintre modele este de 17”, iar celelalte două de 18”. Toate acestea vin în completarea celor zece culori pentru exterior, dintre care trei culori noi: Dark Camouflage, Asphalt Blue și Sapphire Blue. Mai mult, noul Seat Arona oferă posibilitatea de a alege culoarea plafonului, punând la dispoziție trei culori: Midnight Black, Magnetic Tech și noul Candy White.

Partea din spate, se integrează perfect cu celelalte modificări pe care noul Seat Arona le aduce. Spoilerul și difuzorul oferă un aer fresh, tânăr și captivant, la care se adaugă numele modelului, inscripționat cu litere se mână în relief, specifice noilor modele Seat.

Iar la final, pentru a completa perfect designul, cele două tonuri de crom, mat în partea din față și lucios în lateral, oferă un plus de rafinament mașinii.

Design interior

Designul interior al noului Seat Arona este revoluționar, conducând lucrurile spre o nouă direcție. Liniile precise, proporția luminilor și detaliile tehnice sunt special concepute pentru a oferi senzația de confort într-un spațiu mare și deschis.

Noile materiale, tehnologiile conectate și noile sisteme de iluminare accentuează caracterul mașinii. Ecranul central de infotainment este cu 20% mai mare decât cel al modelului predecesor. Acesta are o dimensiune standard de 8,25”, iar ecranul opțional este de 9,2” îmbunătățind experiența șoferului la bordul noului Seat Arona. Mai mult, acesta este poziționat mai sus, la linia de vedere a șoferului, asigurând mai mult confort și siguranță acestuia.

Fiecare detaliu și fiecare îmbunătățire adusă au fost create pentru a crește calitatea experienței de condus alături de noul SUV Seat Arona. Un plus de rafinament aduce noul tablou de bord asortat cu volanul multifuncțional ergonomic în piele Nappa. Acesta din urmă este disponibil ca opțiune la nivelul de echipare Style și face parte din pachetul standard pentru Xperience și FR. Iar pentru a completa perfect imaginea interioară a mașinii, noua tapițerie oferă un aer distins mașinii.

Tehnologia de iluminare creează senzația unui spațiu mai mare, contribuind în mod semnificativ la conturarea personalității noului Seat Arona. Atât pentru șofer, cât și pentru pasager, orificiile de aerisire nou proiectate sunt luminate cu LED într-o culoare diferită în funcție de nivelul de echipare: Daring Red pentru FR, Aran Green pentru Experience și Honey pentru Style și Reference. Astfel, spațiul este în sincron cu stilul preferat de utilizator.

În ceea ce privește experiența călătorilor din spate, aceasta este îmbunătățită pentru nivelurile de echipare FR și Xperience, datorită luminilor interioare din spate.

Capacitatea portbagajului este în continuare de 400 de litri, dar suprafața de încărcare este mult mai practică. Podeaua este dublă, iar cele patru cârlige metalice ajută la agățarea unei plase pentru a putea fixa orice bagaj este așezat în spate.

Conectivitate

Tehnologia devine din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi, devine parte a rutinei, iar noul Seat Arona este pregătit să se alinieze acestui nou stil de viață.

Integrând sistemul wireless full-link, oferă acces la viața ta digitală indiferent de ce dispozitiv folosești, Apple Car Play sau Android Auto. Astfel, să rămâi conectat cu lista de contacte, melodiile preferate sau sistemul de hărți este mult mai simplu acum. Toate acestea sunt disponibile și pot fi accesate și controlate într-un mod intuitiv și în siguranță, în așa fel încât șoferul să nu fie distras de la condus. Acesta poate folosi sistemul infotainment  sau comenzile integrate în volan și rămâne întotdeauna atent la drum.

Sistemul de infortainment pune la dispoziție, la doar un buton distanță, informații referitoare la trafic, parcare, stații de alimentare, internet radio sau media online. Sistemul de recunoaștere a vocii ajută la folosirea tehnologiei în siguranță. Acesta este activat prin rostirea cuvintelor: ”Hola Hola”. Astfel, sistemul de recunoaștere a vocii oferă posibilitatea de a interacționa cu sistemul infotainment care răspunde prompt la comenzi, putând fi făcute modificări sau putând reveni la comenzile anterioare. De aceea, la bordul noului Seat Arona, acum este ușor să asculți muzica preferată sau să cauți informații despre trafic.

Cele două porturi USB de Tip C din față te vor ajuta să te conectați sau să încarci dispozitivele mult mai ușor.

Seat Arona are integrată funcția Seat Connect cu un e-SIM care face ca serviciul eCall să fie disponibil oricând. Sistemul apelează serviciile de urgență în cazul în care se produce un accident, crescând semnificativ gradul de siguranță pe care mașina îl oferă. Mai mult, pe lângă apelarea de urgență, manuală sau automată, funcția Seat Connect transmite serviciilor de urgență și poziția mașinii, tipul motorului, culoarea mașinii și numărul de pasageri. Iar datorită eSIM-ului integrat, ai posibilitatea de a contacta serviciile de asistență SEAT în limba dorită, indiferent de locul unde te afli, prin apăsarea butonului ”private call”. Beneficiezi de SEAT Connect gratuit timp de un an indiferent de nivelul de echipare ales.

În plus, aplicația SEAT Connect îți oferă posibilitatea de a avea acces la servicii de la distanță. Poți să o descărci pe dispozitiv smart, pentru ca, ulterior, să ai control de la distanță, ceea ce va îmbunătății experiența de condus.

Rămâi conectat cu noul Seat Arona, având acces la informații despre: locul de parcare, informații înregistrate despre condus, starea mașinii, despre uși și lumini. Poți seta alerte de viteză pentru a afla dacă cineva conduce mașina cu o viteză prea mare, poți închide sau deschide ușile sau aprinde luminile pentru a găsi mașina mai ușor.

Siguranță și confort

Noul Seat Arona vine cu noi funcționalități pentru a îmbunătăți experiența de condus și a o face mai sigură.

Având la bază sistemele de asistență precum Adaptive Cruise Control (ACC), Front Assist și Tiredness Recognition, noul Seat Arona aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește siguranța și controlul, combinând cele mai avansate sisteme de condus.

Travel Assist oferă o experiență de condus semi-automată în ceea ce privește viteza, menținând distanța optimă față de celelalte mașini și adaptându-se la schimbările de mers care apar. La această funcție, se adaugă și cea de Lane Assist datorită căreia mașina menține banda de circulație și funcția Traffic Sign Recognition care ajută la ajustarea vitezei în funcție de drumul pe care se circulă. Astfel, Seat Arona asigură o experiență de condus în siguranță.

Sistemul Side Assist a fost îmbunătățit, reducând presiunea când benzile sunt schimbate. Radarele din față și din spate monitorizează punctele oarbe ale vehiculului până la 70 de metri, informând șoferul dacă sunt mașini în apropiere atunci când vor să schimbe banda.

O altă funcție prezentă la noul Seat Arona este High Beam Assist. Aceasta are rolul de a schimba lumina între fază lungă și fază scurtă atunci când întâlnește o mașină, după lăsarea întunericului.

Toate aceste funcții integrate ale noului Seat Arona sunt completate de Park Assist, o funcție care parchează mașina fără efortul șoferului.

Powertrains

Noul Seat Arona are sub capotă 5 propulsoare: patru unități pe benzină (TSI) cu o putere de la 95 CP (70kW) la 150 CP (110kW), alături de o unitate pe gaz de 90 CP (66kW) conectate la transmisie manuală sau DSG cu dublu ambreiaj.

Toate motoarele pe benzină sunt echipate cu tehnologie turbo cu injecție directă cu trei opțiuni 1.0 EcoTSI disponibile și un 1.5 EcoTSI mai mare.

Unitatea de 1.9 TSI 95 CP (70kW), legată de o transmisie manuală în cinci trepte oferă un cuplu  de 175 Nm. Unitatea finală cu trei cilindri livrează 110 CP (81kW)/200Nm și este legată fie de o transmisie manuală cu șase trepte, fie de o transmisie DSG cu dublu ambreiaj.

Cea mai mare opțiune din gamă este 1.5 EcoTSI cu patru cilindri. Cu o putere de 150 CP (110kW)/250Nm, produce performanțe puternice.

Pe lângă motoarele pe benzină, noul SEAT Arona include și o versiune CNG. Unitatea 1.0 TGI 90PS (66kW), legată de o transmisie manuală cu șase trepte, oferă un cuplu de 160Nm. Un motor CNG reduce emisiile de dioxid de carbon până la 25% comparativ cu cele pe benzină. În ceea ce privește protejarea mediului și a economisirii banilor consumați pentru taxe, tehnologia TGI oferă costuri foarte mici pe kilometru până la 50% mai mici comparativ cu modelul echivalentul pe benzină și până la 30% comparativ cu cel pe motorină.

SEAT susține dezvoltarea și disponibilitatea bio-metanului regenerabil, care neutralizează emisiile de dioxid de carbon generate de mașini. Bio-metanul de înaltă calitate este obținut din reziduurile de deșeuri organice și poate fi fie adăugat la gazul natural convențional, fie utilizat pentru a-l substitui complet.