Noul Seat Ibiza este mai pregătit ca niciodată pentru călătorii de neuitat. Cu un design îmbunătățit și dotări noi, gândite special să ofere experiențe la un nivel superior, noul Ibiza te va surprinde.

Design exterior 

Cu un aspect dinamic și mereu gata să se strecoare în traficul urban sau să se avânte la drumuri lungi, noul Seat Ibiza e partenerul perfect de drum. Creat în stilul caracteristic Ibiza, cu un design modern și perfect proporționat, vine cu îmbunătățiri la toate nivelurile de echipare (Reference, Style, Xcellence, FR).

Noul Seat Ibiza integrează 100% tehnologia Eco-LED, oferind vizibilitate mai bună și consum redus de energie. Farurile Eco-LED sunt disponibile la toate nivelurile de echipare, aducând un aer nou designului și reușind să te facă remarcat chiar și în întunericul nopții.

Roțile sunt ieșite în exterior pentru a oferi stabilitate crescută și un design dinamic și sportiv.  Astfel, te poți aventura oriunde îți dorești, simțindu-te în siguranță.

Numele modelului embosat cu litere de mână aliniază modelul urban al mașinii la stilul caracteristic Seat. Mai mult, noul logo Seat cu două tipuri de finisaje din crom, mat în partea din față și lucios în lateral, completează perfect imaginea mașinii. Iar pentru un plus de strălucire, acum sunt disponibile nouă culori pentru designul exterior, dintre care două culori noi: Sapphire Blue și Asphalt Blue.

Design interior

Noul Seat Ibiza are un design interior revoluționar, cu materiale, tehnologii și sistemele de iluminare noi.

Ecranul sistemului de navigație cu touchscreen a crescut în medie cu 20% față de modelul anterior, ajungând la 9,2”. Mai mult, pentru a îmbunătăți ergonomia, a fost poziționat mai sus, fiind mai sigur și mai practic pentru șofer. La toate acestea, se adăugă sistemul Digital Cockpit care completează perfect interiorul digital al noului Ibiza.

Au fost făcute îmbunătățiri și în ceea ce privește finisajul și calitatea per total, de la tabloul de bord complet nou, la tapițeria și volanul multifuncțional nou și ergonomic învelit în piele Nappa, special concepute pentru a oferi un plus de rafinament interiorului.

Luminile LED care înconjoară gurile de aerisire de la șofer și pasager sunt colorate diferit în funcție de nivelul de echipare, Daring Red pentru FR, Burgundy pentru Excellence și Honey pentru Style și Reference.

Capacitatea portbagajului este tot de 355 de litri, făcându-l unul dintre cele mai bune din clasa sa. Astfel, noul Seat Ibiza îmbină funcționalitatea cu designul, accesul la spațiul din portbagaj făcându-se mai ușor, deoarece înălțimea de încărcare este relativ mică.

Conectivitate

Într-o eră digitală, noul Seat Ibiza se adaptează perfect și vine cu noi funcționalități gata să ofere o experiență la un alt nivel.

Integrat prin sistemul wireless Full Link, poți avea acces la viața ta digitală indiferent de ce dispozitiv folosești, prin Apple CarPlay sau AndroidAuto. Acum, poți avea simplu și rapid acces la lista de contacte, la muzică sau hărți personalizate, într-un mod sigur și intuitiv care să nu te distragă de la drum.

Sistemul de navigare oferă o experiență digitală mai bună: la doar un buton distanță sau o solicitare vocală ai informații legate de trafic, parcare, stații de alimentare, radio online sau media online.

Folosește tehnologia simplu și în siguranță grație sistemului de recunoaștere a vocii, care se activează atunci când spui ”Hola Hola”. Indiferent că ai nevoie de informații de navigare sau vrei să asculți melodia preferată, poți folosi comanda vocală.

Iar pentru un nivel mai mare de siguranță, acum este disponibil serviciul e-Call care contactează direct serviciile de urgență în cazul apariției unui incident. Această funcție este activă datorită integrării aplicației Seat Connect cu un e-SIM încorporat. Pe lângă posibilitatea de a activa automat sau manual apelul de urgență, vor fi transmise către serviciile de urgență și poziția mașinii, tipul motorului, culoarea exterioară a autovehiculului sau numărul de pasageri. Mai mult, prin sistemul integrat e-SIM, oferă posibilitatea de a avea acces la servicii de apelare Seat în limba română, gratuite timp de un an indiferent de nivelul de echipare ales.

Aplicația Seat Connect deschide o nouă lume de posibilități oferind acces la servicii de la distanță. Aceasta poate fi descărcată pe telefon și oferă control asupra unor serii de funcții care te pot ajuta să îți îmbunătățești experiența de condus.

Mai mult, poți accesa de la distanță datele mașinii privind poziția, ușile, luminile, alertele antifurt, claxonul sau semnalele luminoase pentru a găsi mai ușor mașina sau poți fi avertizat dacă cineva care te folosește mașina conduce prea repede.

Toate aceste dotări sunt special create pentru a duce experiența de condus la cel mai înalt nivel și de a te ajuta să rămâi conectat oriunde te-ai afla.

Siguranță și confort

Acum sistemele avansate de asistență pentru condus sunt gândite să ofere și mai multă siguranță și încredere. Pe lângă sistemele deja existente, noul Seat Ibiza este dotat cu funcție Travel Assist care îți oferă o experiență semi-automată de condus indiferent de treapta de viteză, reușind să mențină viteza chiar dacă traficul se schimbă sau nu. Mai mult, funcția Lane Assist păstrează mașina pe banda de circulație, iar cea de Traffic Sign Recognition ajută mașina să regleze viteza în funcție de semnele de circulație de pe șosea.

Pregătit să-ți ofere călătorii în siguranță, noul Seat Ibiza este îmbunătățit și cu funcție de Side Assist care te va asista în schimbarea benzii de circulație. Monitorizează unghiurile moarte până la 70 de metri și avertizează șoferul dacă există un vehicul în apropiere.

Iar pentru a completa perfect pachetul de siguranță și confort, noul Ibiza prezintă sistemul High Beam Assist. Acesta va schimba automat faza lungă și faza scurtă în funcție de trafic.

Motorizare

Acum, noul Seat Ibiza aduce în plan principal benzina și gazul natural compresat pentru a oferi mai multă eficiență și dinamism. Aceasta prezintă șase propulsoare diferite, 5 unități pentru benzină cu puteri cuprinse între 80 CP (59kW) și 150 CP (110kW), și o unitate pentru gaz cu putere de 90 CP (kW).

Motorul pe benzină cu trei cilindri de 1.0 litri MPI este asociat cu o transmisie manuală în cinci trepte. Sistemul de injecție în mai multe puncte al unității ajută motorul să ofere un răspuns excelent la turații mici sau medii.

Tehnologia cu injecție directă este utilizată pe scară largă în restul gamei de motoare, cu trei opțiuni 1.0 EcoTSI disponibile și un 1.5 EcoTSI mai mare. Cea mai mare opțiune din gamă este 1.5 EcoTSI cu patru cilindri. Cu o putere de 150 CP (110kW)/250Nm, asigură performanța într-un mod eficient. Unitatea 1.0 TSI 95PS (70kW), legată de o transmisie manuală cu cinci trepte oferă un cuplu de 175 Nm. Unitatea finală cu trei cilindri livrează 110 CP (81kW)/200Nm și este legată, fie de o transmisie manuală cu șase trepte, fie de o transmisie DSG cu dublu ambreiaj. Pe lângă oferta de motoare pe benzină, noul SEAT Ibiza include și o versiune CNG. Unitatea 1.0 TGI 90PS (66kW), legată de o transmisie manuală cu șase trepte oferă un cuplu de 160Nm.

Un vehicul GNC reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 25% comparativ cu un echivalent pe benzină. Pe lângă avantajele ecologice și fiscale, tehnologia TGI oferă costuri extrem de mici pe kilometru, cu până la 50% mai ieftin decât un model echivalent benzină și cu 30% mai ieftin decât unul pe motorină.